perjantai 1. heinäkuuta 2016

!!! THIS IS EXTREMELY IMPORTANT !!!



Video on melko pitkä, mutta se kannattaa ehdottomasti katsoa alusta loppuun. Tässä puhutaan erittäin, erittäin tärkeistä asioista - etenkin meikkaajan työssä, mutta myös tavallisen meikkaavan tai kosmetiikan parissa toimivan ihmisen elämässä.

Videolla Kelly kertoo omasta kokemuksestaan mallina, joka on tottunut olemaan meikattavana monissa kuvauksissa. Tällä kertaa vastassa oli ollut meikkaaja, jonka kaikki siveltimet olivat valmiiksi likaisia ja kun hän oli käyttänyt sivellintä Kellyn kasvoilla, meikkaaja laittoi siveltimen takaisin jo valmiiksi likaisten siveltimiensä joukkoon. HYI. En voi ymmärtää, miten tuollainen ihminen voi toimia meikkaajana. Hygienia oli yksi ensimmäisistä asioista, joita kouluaikana käytiin läpi. Ja vaikka kyseessä olisi itseoppinut meikkaaja, täytyisi maalaisjärjen jo sanoa, että samaa sivellintä ei voi käyttää useamman kuin yhden asiakkaan kasvoille.

Valitettavasti likaiset siveltimet eivät olleet ainut kamala asia. Kyseinen meikkaaja ei myöskään ollut pitänyt huolta meikeistään. Ne olivat likaisia, sotkuisia ja paletit olivat koiran järsimiä. Eikä meikkaaja edes vaivautunut pesemään käsiään asiakkaiden välissä. Ei, ei, ei ja vielä kerran EI.

Videon loppupuolella näytetään erittäin simppelit tavat puhdistaa ja desinfioida siveltimet sekä paletit. Omassa pakissa kulkee aina mukana käsidesi ja sivellinputsari, joilla on helppo desinfioida kädet ja välineet asiakkaiden välissä. Täytyy myöntää, että itsellenikin uutta tietoa oli puuterimaisten tuotteiden desinfiointi 99-prosenttisella alkoholisuihkeella. Sitä ei nimittän koulussa meille opetettu, mutta otan tavan välittömästi käyttööni.

Pidetään se bakteerien leviäminen kurissa ja muistetaan siis puhdistaa siveltimemme! Minä menenkin tekemään sen samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti